Морковена торта с глазура и портокалов сироп

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
913
22/10/2018
"Знаете какво се казва за морковените торти - Може ли още едно парче, моля "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 273
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Настържете морковите. Разбийте яйцата с захарта. Добавете олиото. Смесете кисело мляко със содата бикарбонат и прибавете към яйчената база.

Сипете брашното на етапи, предварително смесено с бакпулвера. Овкусете с щипка канела и разбъркайте. Добавете морковите и орехите.

Прехвърлете сместа за кейка в подходяща форма и изпечете на 170°C градуса за 50 мин.

За да приготвите портокаловия сироп, смесете на котлона захарта и сока от портокал. Добавете вътре супена лъжица олио. Прибавите корите от плода, нарязани на фини лентички. Оставете сместа да се редуцира.

За глазурата смесете крема сиренето и пудрата захар.

Охладете изпечения морковен кейк, намажете го с глазурата и залейте с портокаловия сироп.

Регулируема разтегателна форма за печене-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Регулируема разтегателна форма за печене
23.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Оформете желаното сладко или солено печиво с разтегателната форма за печене. С възможност за преобразуване от квадратна в правоъгълна форма.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар