Пилешки шишчета Тандури

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
29/10/2018
"Толкова ли са вкусни, колкото си ги представяхте или са дори още по-вкусни?"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 029
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и го поставете в купа. Прибавете към него кимион, куркума, къри, джинджифил, канела и кардамон.

Разбъркайте сухите съставки и добавете към тях и настъргания корен джинджифил. Към сухите съставки сложете киселото мляко. Добавете зехтин и пушен червен пипер в сместа.

Нарежете пилешките гърди на едри кубчета и ги овкусете със сол и черен пипер. Поставете пилешкото в пикантната марината и разбъркайте, за да се овкуси добре.

Нанижете месото на шишчета. Запечете на оребрен тиган.

Междувременно пригответе соса Раита като смесите кисело мляко с кимион и наситнена прясна мента. Посолете и разбъркайте.

Сервирайте готовите шишчета Тандури, гарнирани с млечния сос Раита.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар