Домашни фалафели с боб и нахут

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
31/10/2018
"Не се учудвайте, ако съседите се наредят на опашка пред вас - всеки ще иска да опита тези домашни фалафелчета.."
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 850
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете белия боб и нахута в купа и ги намачкайте.

Нарежете на ситно глава лук и я прибавете към варивата. Намачкайте скилидка чесън и добавете и нея. Овкусете с кимион, сол, къри и куркума.

Добавете в купата и накълцаните на ситно магданоз и кориандър. Разбъркайте и сгъстете сместа с 1 пълна с.л. брашно. Овкусете финално с лимонов сок.

Загрейте олио за маслена баня в подходящ съд. Оформете фалафелите. Оваляйте всяко топче в панко галетата и изпържете в загрятата мазнина.

Пригответе чесновия сос като наситните скилидка чесън, след това я посолите и я пресовате с острието на ножа върху дъската за рязане. Смесете чесновата паста с киселото мляко и разбъркайте.

Сервирайте фалафелите топли, гарнирани с чесновия сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар