Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско филе с грах и печени чушки

Свинско филе с грах и печени чушки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Свинско филе с грах и печени чушки
Снимка: Храна за Душата
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусно и същевременно здравословно - за това ястие може само да си мечтае човек."

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 400 г
  • грах - 600 г (замразен)
  • семена от фенел - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • печени червени чушки - 500 г
  • зеле - 300 г
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете семената от фенел в загрят сух тиган.

Нарежете печените чушки и зелето. Наситнете чесъна и го сложете да се задушава в тигана със семената фенел. Добавете 1-2 с.л. лъжици зехтин.

Добавете и чушките в съда, а след това и нарязаното на тънки лентички зеле. Овкусете с мащерка, чубрица и кимион. Посолете и оставете сместа да се задуши добре.

Когато зеленчуците омекнат, добавете замразения грах и разбъркайте добре. Оставете сместа да се готви на тих огън. Нарежете магданоза наситно и прибавете в тигана.

Почистете свинското бонфиле от ципите. Овкусете свинското със сол и пипер и го запечетайте в загрят тиган с малко мазнина. Оставете месото да почине и го нарежете на слайсове.

Подредете парчетата свинско върху зеленчуците с грах и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: