Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско с грах и сухи чушки

Свинско с грах и сухи чушки

Свинско с грах и сухи чушки
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Селска вкусотия, която ще надушите отдалеч"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • грах - 700 г от буркан
  • моркови - 4 бр.
  • чушки - 3 бр. сухи
  • лук - 1 глава
  • зеленчуци - 300 г печени чушки и домати от буркан
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, сложете го в тенджера, налейте олио и го гответе под капак за 15-20 минути, като разбърквате от време на време.

Нарежете морковите на пръчици, лука на полумесеци, чесъна на дребно. След като месото е почти готово добавете морковите и кромида, чесъна, налейте малко вода и гответе 10 минути.

След това добавете печените зеленчуци, червен пипер, сол, чер пипер, дафиновия лист, оставете за 5 минути, добавете граха и налейте около 1 литър вода.

Натрошете чушките на едри парчета и ги добавете при ястието, оставете за 10 мин. да ври и свалете от котлона, поръсете вкусната яхния с пресен магданоз.

Свинското с грах и сухи чушки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Много вкусно звучи!Благодаря за рецептата!
23.01.2017 11:58