Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета, сложете го в тенджера, налейте олио и го гответе под капак за 15-20 минути, като разбърквате от време на време.
Нарежете морковите на пръчици, лука на полумесеци, чесъна на дребно. След като месото е почти готово добавете морковите и кромида, чесъна, налейте малко вода и гответе 10 минути.
След това добавете печените зеленчуци, червен пипер, сол, чер пипер, дафиновия лист, оставете за 5 минути, добавете граха и налейте около 1 литър вода.
Натрошете чушките на едри парчета и ги добавете при ястието, оставете за 10 мин. да ври и свалете от котлона, поръсете вкусната яхния с пресен магданоз.
Свинското с грах и сухи чушки е готово.
Коментари