Брускети с гъби

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Брускети с гъби
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
12/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Дайте ни франзела и ни оставете с нея за 20 минути, после вижте с каква вкусотия ще ви изненадаме."

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • масло - 50 г.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • гъби печурки - 250 г
  • соев сос - 2 ч.л.
  • пармезан - 30 г
  • мащерка - 1 - 2 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете франзелата на филийки. Подредете в тавичка и полейте със зехтин. Посолете и изпечете филийките на 200 С за 10 мин.

Нарежете на ситно червения лук и скилидките чесън. Задушете в бучка масло. Овкусете със сол и черен пипер.

Почистете и нарежете печурките на тънки филийки. Увеличете котлона и добавете гъбите в тигана при лука и чесъна. Овкусете сместа с още черен пипер. Накълцайте ситно стръковете магданоз заедно с дръжките и прибавете. Добавете и листенцата мащерка и соевия сос. Посолете сместа непосредствено преди да свалите от котлона.

Настържете пармезана. Извадете филийки от фурната. Поръсете със сиренето, поставете от топлата гъбена смес и завършете отново с пармезан.

Сервирайте брускетите топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: