Начин на приготвяне
Овкусете картофите със зехтин и сол и увийте всеки поотделно в алуминиево фолио. Изпечете ги в загрята фурна на 180 С за час.
Пригответе плънката като нарежете на ситно червения лук. Поставете го в купа. Наситнете копъра и го прибавете. Добавете заквасената сметана, нарязаните ситно киселите краставички и лимоновата кора.
Овкусете сместа със сол и черен пипер, изстискайте сока на лимона. Накрая добавете и пушената сьомга, нарязана на парченца и разбъркайте. Отделете си няколко парченца от рибата, за да гарнирате ястието на финала.
Извадете изпечените картофи и направете дълбоки прорези върху всеки под формата на кръст. Притиснете картофите от четирите страни с пръсти, за да се разтворят. Поставете малка бучка масло и щипка сол във вътрешността и размачкайте с вилица. Разпределете плънката върху картофите.
Гарнирайте пълнените картофи с парченцата сьомга и стръкчета копър и сервирайте.