Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с мус от сьомга

Пълнени картофи с мус от сьомга

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Дайте ни няколко картофа и малко време в кухнята, имаме предвид нещо много специално"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • заквасена сметана - 250 г
  • червен лук - 1 глава
  • пушена сьомга - 80 г
  • копър
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете картофите със зехтин и сол и увийте всеки поотделно в алуминиево фолио. Изпечете ги в загрята фурна на 180 С за час.

Пригответе плънката като нарежете на ситно червения лук. Поставете го в купа. Наситнете копъра и го прибавете. Добавете заквасената сметана, нарязаните ситно киселите краставички и лимоновата кора.

Овкусете сместа със сол и черен пипер, изстискайте сока на лимона. Накрая добавете и пушената сьомга, нарязана на парченца и разбъркайте. Отделете си няколко парченца от рибата, за да гарнирате ястието на финала.

Извадете изпечените картофи и направете дълбоки прорези върху всеки под формата на кръст. Притиснете картофите от четирите страни с пръсти, за да се разтворят. Поставете малка бучка масло и щипка сол във вътрешността и размачкайте с вилица. Разпределете плънката върху картофите.

Гарнирайте пълнените картофи с парченцата сьомга и стръкчета копър и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: