Начин на приготвяне
Разбийте яйцето с пудрата захар, меда, ваниловия екстракт и олиото. В друга купа смесете брашното със содата, канелата и щипка сол. Обединете двете смеси и разбъркайте до хомогенност.
Оставете тестото за меденките да почине за 10-15 минути в хладилник.
Оформете меденките с помощта на лъжица или пош върху лист хартия за печене. Притиснете леко всяка меденка. Оставете по малко разстояние между отделните сладки. Изпечете на 170 С за 12-15 минути.
Междувременно пригответе двете шоколадови глазури.
Разтопете на водна баня в две купи белия и черния шоколад с по една бучка масло във всяка. Охладете изпечените меденки.
Потопете ги в бял и черен шоколад и охладете повторно, за да стегне глазурата.