Начин на приготвяне
Почистваме от ципи и мазнини свински езици и ги поставяме в дълбока тенджера. Заливаме със студена вода, която да ги покрие към 3-4 см над тях и включва котлона.
Оставяме така да заврат и след това прибавяме подправките, корените или зелените - целина, магданоз, пащърнак; настъргано индийско орехче, черен пипер, едро нарязана глава лук и морковите.
Прибавяме чашата вино, посоляваме и оставяме на котлона, докато месото омекне. Изваждаме и нарязваме на филийки.
Поставяме на котлона тиган с олио, загряваме и прибавяме филиите език, като запържваме за около 2-3 минути от двете страни. Към края прибавяме пресовани скилидки чесън.
Обръщаме парчетата език още веднъж в маслото, запържваме отново 1-2 мин. и изваждаме.
Поръсваме с подправките, а именно - черен пипер, червен пипер и кимион. Поръсваме със сока от лимона.
Поднасяме езика в масло в чиния като поставяме и резени лимон.