Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Език с масло и чесън в тиган

Език с масло и чесън в тиган

Език с масло и чесън в тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Малко масло и няколко скилидки чесън са достатъчни, за да се осъществи кулинарната магия"

Необходими Продукти

  • свински език - 2 - 3 бр.
  • целина
  • магданоз
  • пащърнак
  • индийско орехче - настъргано
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • масло - 1/3 от пакетчето
  • олио - 1 с.л.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме от ципи и мазнини свински езици и ги поставяме в дълбока тенджера. Заливаме със студена вода, която да ги покрие към 3-4 см над тях и включва котлона.

Оставяме така да заврат и след това прибавяме подправките, корените или зелените - целина, магданоз, пащърнак; настъргано индийско орехче, черен пипер, едро нарязана глава лук и морковите.

Прибавяме чашата вино, посоляваме и оставяме на котлона, докато месото омекне. Изваждаме и нарязваме на филийки.

Поставяме на котлона тиган с олио, загряваме и прибавяме филиите език, като запържваме за около 2-3 минути от двете страни. Към края прибавяме пресовани скилидки чесън.

Обръщаме парчетата език още веднъж в маслото, запържваме отново 1-2 мин. и изваждаме.

Поръсваме с подправките, а именно - черен пипер, червен пипер и кимион. Поръсваме със сока от лимона.

Поднасяме езика в масло в чиния като поставяме и резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: