Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Мезета»Варена домашна пилешка шунка

Варена домашна пилешка шунка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Варена домашна пилешка шунка1 / 2
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1.5 кг обезкостени
  • пилешки гърди - 1.5 кг без кожа
  • чесън - 4 скилидки
  • желатин - 30 г бързо разтворим
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките обезкостени бутчета, както и гърдите, нарязваме на кубчета.

Обелваме чесъна и намачкваме с преса.

В съд поставяме намачкания чесън както и пилешкото.

Поръсваме всичко това с подправките и желатина, като ги разбъркваме много добре.

За обвивката използваме ядливо колагеново фолио, върху което разпределете месото.

Увиваме, така че да предадем формата на колбас.

Стягаме с някаква мрежа или дебел конец.

Можем да изпечем или да сварим.

Ако печем шунката, времето е 2 часа при температура от 95 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: