Неделни бухтички

Анелия ТерзиеваАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1617141
26/11/2018
"За вкусните бухтички няма точно определен ден, легенди са това, че в неделния ден са по-вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 165
  • Преглеждания за месеца2621
  • Преглеждания за седмицата842
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте киселото мляко и содата докато шупне. Добавете яйцето, захарта и солта и разбъркайте добре.

Добавяйте брашното на части докато получите меко и еластично тесто. При необходимост добавете още малко брашно, но не прекалявайте с месенето, защото ще получите жилави бухтички.

Разточете тестото на кора с дебелина половин пръст и изрежете бухтички с формичка или с помощта на нож. Добре изтупвайте бухтичките преди пържене от брашното.

Пържете в дълбок съд на средна температура. Бухтичките се надуват много бързо и често сами се обръщат. Пържете от двете страни до златисто и извадете да се отцеждат върху кухненска хартия.

Поднесете със сирене, мед, сладко, пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар