Неделни бухтички

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2432k6301k3
Неделни бухтички
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 5
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"За вкусните бухтички няма точно определен ден, легенди са това, че в неделния ден са по-вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте киселото мляко и содата докато шупне. Добавете яйцето, захарта и солта и разбъркайте добре.

Добавяйте брашното на части докато получите меко и еластично тесто. При необходимост добавете още малко брашно, но не прекалявайте с месенето, защото ще получите жилави бухтички.

Разточете тестото на кора с дебелина половин пръст и изрежете бухтички с формичка или с помощта на нож. Добре изтупвайте бухтичките преди пържене от брашното.

Пържете в дълбок съд на средна температура. Бухтичките се надуват много бързо и често сами се обръщат. Пържете от двете страни до златисто и извадете да се отцеждат върху кухненска хартия.

Поднесете със сирене, мед, сладко, пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: