Неделни бухтички

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
190
2k
504
572
2
26/11/2018
"За вкусните бухтички няма точно определен ден, легенди са това, че в неделния ден са по-вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 192
  • Преглеждания за месеца4822
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте киселото мляко и содата докато шупне. Добавете яйцето, захарта и солта и разбъркайте добре.

Добавяйте брашното на части докато получите меко и еластично тесто. При необходимост добавете още малко брашно, но не прекалявайте с месенето, защото ще получите жилави бухтички.

Разточете тестото на кора с дебелина половин пръст и изрежете бухтички с формичка или с помощта на нож. Добре изтупвайте бухтичките преди пържене от брашното.

Пържете в дълбок съд на средна температура. Бухтичките се надуват много бързо и често сами се обръщат. Пържете от двете страни до златисто и извадете да се отцеждат върху кухненска хартия.

Поднесете със сирене, мед, сладко, пудра захар.

Мини дървен валяк за тесто-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мини дървен валяк за тесто
7.80 лв.
6.01 лв.
Виж ››

Вместо да се мъчите с точилката, доверете се на този практичен дървен мини валяк, с чиято помощ тестото за пица се разточва за нула време

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар