Говежди Бульон

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
26/11/2018
"Точно така се прави бистър говежди бульон - най-вкусният на света "
Приготвяне5 мин.
Готвене90 мин.
Общо95 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо673
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото рагу (говежди кости с малко месо по тях) се поставя в тенджера. Към него се прибавят лук, глава целина и морков, предварително почистени и нарязани на едри парчета. Прибавят се подправките и малко олио.

В тенджерата с продуктите се налива около 1.500 мл студена вода, след което се поставя на котлона да заври.

След завирането на водата температурата се намалява и се вари на слаб котлон още около час и половина.

Бульонът е готов, когато месото започне да се отделя без проблеми от костите.

Тогава и се овкусява със сол. От тенджерата се изваждат костите, месото и зеленчуците, а течността се прецежда.

Така се получава бистър говежди бульон.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар