Хляб без месене в тенджера

12/12/2018
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаИноватор288441
"Специално за онези, които не обичат месенето - уникално вкусен хляб в тенджера, която хич даже не се меси "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 385
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • ябълков оцет - 3 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме брашното, солта, захарта, сода и ябълковия оцет. Смесваме ги заедно, като ги разбъркваме с голяма дървена лъжица.

Постепенно добавяме водичката към сухата смес до получаване на гъста каша, като през цялото време усърдно разбъркваме с дървената лъжица.

Разстиламе равномерно сместа в намазнена тава или форми за печене на хляб (по желание поръсваме съда с малко брашно).

Печем на умерени градуси от двете страни за около 20 минути, като не е препоръчително да се запича и да има коричка, а е хубаво да си остане по-мекичък.

Завиваме хляба, след като е готов, за да омекне. Нарязваме го средно големи парчета квадратчета.

Най-хубаво е да се поднесе топъл, защото така е най-вкусен.

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар