Начин на приготвяне
Брашното се изсипва върху равна повърхност, поръсва се със солта отстрани, прави се кладенче по средата, в което се слагат маята, захарта, оцетът и олиото.
Наливат се 100 мл топла вода и се разбърква с ръка. Постепенно се долива и останалата вода и се меси енергично.
Трябва да се получи меко и нелепкаво тесто за хляб - ако лепне, се доомесва с малко олио. Покрива се с прозрачно фолио и хавлия, оставя се да втаса 1 час на топло.
По желание, домашният хляб се оформя на малки топки и се пече в кръгла тава на 200 градуса за 30 мин.
След като се опече, икономичният хляб се поръсва с малко вода и се покрива с кърпа за 10 мин.
Чудесен хляб без допълнително месене, който може да поднесете заедно с ястието за обяд или вечеря!
Коментари
Може би е станала техническа грешка в писането на продуктите, не знам.
Все пак, благодаря за рецептата.