Макарони със гъбено-майонезен сос

Rayna_xcxRayna_xcx
Готвач
11
35
12
19
2
28/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 200
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода и се слагат да се изцедят, след като са готови.

Зеления лук и гъбите се почистват, измиват и се нарязват на ситно.

В нагорещения тиган се слага маслото да се разтопи. Преди да е започнало да се препържва, добавяме гъбите и лука, след което добавяме малко сол, куркума, чесъна на прах и чубрицата /може да се пропусне/.

Захлупваме тигана, за да се задушат зеленчуците, а през това време в удобен съд изсипваме майонезата.

След като са готови зеленчуците, ги слагаме при майонезата, докато са топли, и разбъркваме добре.

Вече изцедените макарони измиваме със студена вода, за да не слепват.

В чиния се слага количество, достатъчно за една порция, и се гарнират със соса.

Пластмасова цедка за отцеждане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова цедка за отцеждане
6.67 лв.
Виж ››

Отцеждането на продуктите вече е лесно като детско игра с тази практична пластмасова цедка, която се грижи и за безопасността на ръцете ви

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар