Ориз Басмати със скариди

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
43
245
109
153
1
26/11/2018
"Не се чудете какво да приготвите с кралски скариди - така с ориз са най-вкусни"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 616
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Тиган

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го слагаме да се накисне за около 20-30 мин във вода.

След като е накиснат, се слага в тенджера с вода, за да се свари. Водата трябва да е около 2 пръста над ориза.

Когато е почти готов, се овкусява със сол, черен пипер и малко куркума. Малко преди да е готов, добавяме царевицата и граха, за да не омекнат при процеса на готвене.

Измиваме скаридите и ги слагаме в малка тенджера. По същия начин измиваме калмара и го почистваме добре от вътрешността му, която иначе е доста неприятна и хрупкава, ако не се извади.

След което го нарязваме или на кръгчета, или на по-малки парчета - изборът е ваш.

Слагаме ги да се сварят за около 5 мин в предварително вряща вода. Овкусяваме само със сол.

След като са готови, почистваме скаридите от люспите.

Смесваме морските дарове с ориза със зеленчуци.

Сервира се горещо.

Мога да добавите пармезан по избор.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар