Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани трахули от паламуд

Панирани трахули от паламуд

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Панирани трахули от паламуд5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вадете бирата, защото този паниран паламуд много си отива с нея"

Необходими Продукти

  • паламуд - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • естрагон - 1/2 ч.л., изсушен
  • лимонов сок
  • растителна мазнина - за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • брашно - 230 г царевично
  • бакпулвер - 1/2к.л.
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме паламуда със студена вода. Рибата се почиства от хриле, коремни вътрешности и перки. Най-добре се работи с нея, когато я охладим за 30 минути във фризера.

Подсушаваме я и с помощта на кухненска ножица срязваме всички перки. Отрязваме главите на 2 см. под хрилете!

Подготвяме я за паниране на трахули / шайби/ , затова я нарязваме през 2 см. С показалеца избутваме вътрешностите и почистваме от ципата до гръдната кост. Измиваме и подсушаваме рибата отново. От двете риби нарязваме около 10 бр. шайби.

Подреждаме трахулите в сух съд (йена тавичка) и ги овкусяваме от двете страни със сол, черен пипер, естрагон и лимонов сок. Оставяме я на хладно за 1-2 часа, за да поеме от подправките.

Изваждаме рибата и я подсушаваме отново от отделилата се от солта течност.

В пасатор-купа поставяме брашното, бирата, жълтъците, набухвателя и малко сол. Пасираме съставките.

Отделно разбиваме на сняг белтъците и ги прибавяме съм панировката, като ги смесваме внимателно с останалите съставки.

В тиган с нагорещена мазнина панираме филетата, като първо ги потапяме последователно в брашно, в яйчената смес, в галета и отново в яйчената смес. Пържим за кратко, защото текстурата на месото е плътна и не трябва да прекаляваме с пърженето.

Поставяме филетата върху кухненска хартия, която сменям два пъти. Гарнираме панираните трахули със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: