Боб яхния с хрупкава сланина

27/11/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2505
"Само отбелязваме, че най-вкусната подправка за боб винаги е била и винаги ще бъде хрупкавата сланина "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо426
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете моркова, лука и стръковете целината. Наситнете чесъна.

Разделете сланината на две равни парчета. Нарежете едната половина на кубчета, без кожата, и запържете в сух тиган. Когато сланината се поразтопи, добавете лука, чесъна, морковите и целината в тигана. Овкусете със сол и черен пипер.

Задушете всички зеленчуци заедно до омекване. Добавете джоджен, чубрица и пушен червен пипер.

Сипете боба и чушките. Задушете за няколко минути, след което добавете и доматите и магданоза. Пуснете в тигана и кожата на сланината. Залейте с бульона.

Прехвърлете боба във фурната на 180°C за 15-20 мин.

В купа смесете кимион, сол, пушен червен пипер и лют червен пипер.

Нарежете на тънки слайсове второто парче сланина и го оваляйте в микса от подправки.

Гарнирайте готовия боб на фурна с пикантните парченца сланина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар