Тиква с орехи и карамелен сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
860
29/11/2018
"Гарнирайте печената тиква с ароматен карамелен сос и гостите ви ще ахнат от възхищение "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 552
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете захарта и водата в съд на котлона.

Нарежете тиквата на парчета и подредете в тава върху хартия за печене. Поръсете със канела, джинджифил на прах и канела. Добавете по бучка масло върху всяко парче и изпечете тиквата на 200°C за 30 мин.

Когато захарта в тигана се карамелизира и добие цвят, добавете маслото и бъркайте енергично.

Когато маслото се разтопи и сосът се сгъсти, дръпнете съда от котлона и на тънка струя при непрекъснато бъркане налейте сметаната.

Накълцайте орехите на едро. Залейте печената тиква с карамеления сос и поръсете с ядките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар