Свински хапки с бял сос и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
29/11/2018
"Не е неприлично, че искате да отопите соса от цялата чиния, уверяваме ви "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 204
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно, а гъбите на тънки парчета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Сложете месото в загрятото олио и пържете около 10 мин. като разбърквате периодично.

Добавете нарязания лук и чесън и отново разбъркайте. Овкусете с черен пипер, мащерка и сол. Добавете гъбите. Захлупете с капак и гответе около 10 мин.

Добавете бульона, портокаловия и лимоновия сок. Гответе около 20 мин. без капак или докато сосът се редуцира.

Добавете сметаната и разбъркайте. Гответе още около 10 мин. Сервирайте с гарнитура по желание.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар