Питка със сирене и спанак

28/11/2018
"Не може така - само питка без нищо, затова на нашата сложихме и сирене, и спанак и...страхотна стана "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете всички течни съставки+захарта в хлебопекарната. Прибавете начупената мая и изсипете равномерно 600 г от брашното.

Поръсете със солта и включете на програма месене и втасване. По време на месенето добавяйте от останалото брашно, докато тестото спре да лепне по стените.

През това време пригответе плънката. Загрейте мазнината и сложете почистения, измит и нарязан спанак. Запържете за кратко, като разбърквате. Махнете от огъня и оставете да се охлади.

Към охладения спанак прибавете натрошеното сирене, яйцето и разбъркайте. Втасалото тесто разделете на топки с големината на яйце. Върху набрашнен плот от всяка топка оформете малък кръг.

В средата на всеки диск сложете по една с.л.от плънката и затворете. В набрашнена форма наредете топките със затворената част надолу. Покрийте и оставете да втаса повторно.

Размийте жълтъка с млякото, зехтина и с помощта на четка намажете питката. Поръсете със сусам. Изпечете в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар