Начин на приготвяне
Маята заедно със захарта се разтваря в топлата вода.
Пресейте брашното и направете кладенче. Поръсете солта по края.
Изсипете маята, зехтина, цялото яйце, белтъка и млякото. Замесете тесто и оставете да втаса.
В малко зехтин задушете спанака, праза и сухата чушка. Оставете да се охлади и добавете сиренето.
Разделете тестото на две части. Едната част разточете на не много тънка кора. В средата поставете една купичка, за да очертаете центъра.
По края на кората разпределете спаначената плънка. В средата подредете парчетата салам, топеното сирене и настъргания кашкавал.
Разточете втората кора и покрийте с нея продуктите. Пак сложете купичката в среда, леко натиснете за да се очертае.
Нарежете питката отстрани на 16 парчета. Усучете ги по един път. Оставете да втаса и я намажете с разбит жълтък с прясно мляко.
Поръсете пълнената питка в средата с маково семе и печете на 200 градуса около 40 минути.
Питката със спанак и колбас е готова.
Коментари