Начин на приготвяне
В тенджерата, в която ще готвите супата, задушете настъргания на ренде морков заедно с нарязания на ситно лук и червена чушка. През това време обелете, измийте гъбите и ги нарежете на кубчета.
В тенджерата досипете вода около 700 мл - 1 литър и добавете гъбите. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер. Измийте киноата и я изсипете в тенджерата, заедно с 3-4 стръка нарязан на ситно копър.
Варете за около 30 минути, след което застройте супата с брашното, като в купичка го разбъркайте с малко течност от супата и го върнете обратно, оставете да къкри за още 10 мин. и отстранете от котлона.
Докато изстива гъбената супа поръсете с още 3-4 стръка накълцан копър и добавете зехтин.