Начин на приготвяне
Почистете и накълцайте праза, лука и чесъна. Запържете ги в зехтина за 2 минути леко да омекнат. След това настържете тиквата и я прибавете към тях. Задушете за 10 минути при често разбъркване.
Почистете гъбите и сложете 100 грама грама от тях в тенджерата при всичко останало. Посолете и налейте около 600-650 мл вода или зеленчуков бульон.
Варете под капак в продължение на 25 минути.
Налейте сметаната, подправете със джинджифил и бял пипер.
Пасирайте до съвършена гладкост тиквената кремсупа.
Останалите гъби обелете (само шапчиците) и нарежете на тънки филийки. Накълцайте перцата на зеления лук.
Загрейте тиган на силен огън. Сипете малко зехтин, след това сложете гъбите и ги сотирайте за кратко. Трябва бързо да хванат златист загар, без да пускат вода и да се свиват. Това ще постигнете само ако не са на купчина, а тиганът е достатъчно широк и добре загрят.
Сложете зеления лук, разбъркайте и след по-малко от минута свалете от огъня.
Разпределете есенната супа в купички и сложете от сотираните гъби във всяка порция.
Добър апетит с моята есенна кремсупа от тиква с гъби.