Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Тиквена Супа»Есенна кремсупа от тиква с гъби

Есенна кремсупа от тиква с гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Есенна кремсупа от тиква с гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
06/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Есенна ферия от полезни вкусове в тази разкошна кремсупа с тиква и гъби"

Необходими Продукти

  • лук - 100 г
  • праз - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • тиква - 650 г (обелена и почистена)
  • гъби - 120 г печурки
  • зехтин - 50 мл + 1 с.л.
  • пресен лук - 1 стрък
  • джинджифил - 1 щипка, на прах
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - 1 ч.л. + 1 щипка за гъбите
  • готварска сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накълцайте праза, лука и чесъна. Запържете ги в зехтина за 2 минути леко да омекнат. След това настържете тиквата и я прибавете към тях. Задушете за 10 минути при често разбъркване.

Почистете гъбите и сложете 100 грама грама от тях в тенджерата при всичко останало. Посолете и налейте около 600-650 мл вода или зеленчуков бульон.

Варете под капак в продължение на 25 минути.

Налейте сметаната, подправете със джинджифил и бял пипер.

Пасирайте до съвършена гладкост тиквената кремсупа.

Останалите гъби обелете (само шапчиците) и нарежете на тънки филийки. Накълцайте перцата на зеления лук.

Загрейте тиган на силен огън. Сипете малко зехтин, след това сложете гъбите и ги сотирайте за кратко. Трябва бързо да хванат златист загар, без да пускат вода и да се свиват. Това ще постигнете само ако не са на купчина, а тиганът е достатъчно широк и добре загрят.

Сложете зеления лук, разбъркайте и след по-малко от минута свалете от огъня.

Разпределете есенната супа в купички и сложете от сотираните гъби във всяка порция.

Добър апетит с моята есенна кремсупа от тиква с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: