Начин на приготвяне
Маскарпонето и киселото мляко оставям за няколко часа на стайна температура.
Желатина накисвам за няколко минути в студена вода (желатинът разтварям в малко вода - около 2 с.л, като не го изсипвам наведнъж, а ръся постепенно, след това разтапям на водна баня, като внимавам да не заври).
Слагам заедно с лимоновия сок и кората в подходящ съд. Съдът слагам в микровълновата фурна, като включвам на максимална мощност за около 15 секунди.
В друг съд до хомогенна смес разбивам маскарпонето, киселото мляко и половината захар. През цедка върху тях прецеждам разтопения желатин с лимона и разбърквам добре.
Получения крем разпределям в четири купи, покривам с домакинско фолио и оставям за около час в хладилника.
През това време в малка тенджера загрявам останалата захар с 1 с.л вода.
Слагам замразените плодове и варя на умерен огън не повече от 5 минути.
Оставям сместа да изстине и преди да сервирам заливам с нея купите с крема Маскарпоне.