Десерт със маскарпоне и горски плодове

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
468
311
208
1
12/12/2018
"Свеж десерт с маскарпоне, заради който гостите не искат да станат от трапезата "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 266
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маскарпонето и киселото мляко оставям за няколко часа на стайна температура.

Желатина накисвам за няколко минути в студена вода (желатинът разтварям в малко вода - около 2 с.л, като не го изсипвам наведнъж, а ръся постепенно, след това разтапям на водна баня, като внимавам да не заври).

Слагам заедно с лимоновия сок и кората в подходящ съд. Съдът слагам в микровълновата фурна, като включвам на максимална мощност за около 15 секунди.

В друг съд до хомогенна смес разбивам маскарпонето, киселото мляко и половината захар. През цедка върху тях прецеждам разтопения желатин с лимона и разбърквам добре.

Получения крем разпределям в четири купи, покривам с домакинско фолио и оставям за около час в хладилника.

През това време в малка тенджера загрявам останалата захар с 1 с.л вода.

Слагам замразените плодове и варя на умерен огън не повече от 5 минути.

Оставям сместа да изстине и преди да сервирам заливам с нея купите с крема Маскарпоне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар