Солен охлюв с ориз и сирене

29/11/2018
"Може да е охлюв, но, ако не внимавате и се забавите, със сигурност няма да остане за вас да го опитате "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо410
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 2 ч. л.
  • сол - 2 равни ч. л.
  • олио - 4 - 5 с. л.
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • плънка
  • ориз - 1 ч. ч. сварен
  • сирене - 150 г натрошено
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 к. л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладка вода със захарта и се разбърква за кратко, оставя се на топло да се активира.

Сипва се в брашното, добавят се прясното мляко, олио, сол, яйца и се разбърква, после се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса за 1 час. Готовото тесто се разточва на правоъгълник.

В купа се смесва сварен и отцеден ориз, натрошено сирене, яйце, сол и ситно нарязан магданоз. Сипва се плънката и се разпределя по цялата кора.

Навива се на руло, краищата се прищипват, леко се усуква и в тава 26 см върху хартия се навива на охлюв. Ако някъде се скъса не е проблем.

Оставя се 20 минути да почине, после се намазва с отделения жълтък с лъжица олио и прясно мляко.

Печем питката в загрята фурна на 180 градуса около 40 минути. Изважда се, намазваме с масло и сервираме. Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар