Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с ориз в тенджера

Пилешки бутчета с ориз в тенджера

Пилешки бутчета с ориз в тенджера3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Защото много, ама наистина много искахме да са сочни - получиха се страхотни"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • зеленчуци - 1/2 пакет микс (грах и моркови)
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к. л.
  • риган - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • джинджифил - 2 см корен
  • магданоз
  • ориз - 1 водна чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олио, запържват се измити леко пилешки бутчета, докато месото побелее. Добавя се ситно нарязан лук, оставя се 2-3 минути да омекне.

Прибавя се измит ориз и разбъркваме да стане прозрачен, сипваме доматено пюре и червен пипер. Разбърква се добре и наливаме гореща вода да покрие продуктите.

Когато заври се добавят зеленчуците от микса и подправките. Котлонът се намалява на 4 степен и оставяме да се готви до готовност на ориза.

Наблюдава се и се разбърква, да не загори. Ако иска още вода, се долива и се вари до готовност.

Сервираме порция ориз с по 2-3 бутчета и стрък магданоз. Лесен и вкусен ориз с пиле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: