Яйчени питки със сирене

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1465140014965
30/11/2018
"Този аромат на топла питка може да накара всеки да забрави, че току що е ял и да си хапне отново "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази рецепта не е нужно да активирате маята. В дълбока купа смесете сухите съставки, сипете яйцата, млякото и олиото и замесете средно меко тесто.

Оставете да удвои обема си, след което разделете тестото на топки, взимате една и леко притискате и слагате парче сирене или го натрошавате.

Хубаво заобляте и редите в тави на хартия за печене. Оставяте питките да втасат и мажете с разбития жълтък с малко олио и мляко.

Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути. След като ги извадите намажете с масло.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар