Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Манастирска чорба от леща с праз

Манастирска чорба от леща с праз

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Манастирска чорба от леща с праз4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сега разбираме защото толкова много хора ходят по манастирите, заради тази манастирска с чорба от леща ще да е"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • праз - ½ стрък
  • моркови - 1 бр.
  • целина - ¼ от главата
  • домати - 3 бр., обелени от консерва
  • чесън - 5 скилидки
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • чубрица - клонче
  • сол
  • За чесновия сос
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата. Заливаме я със студена вода за 5-6 часа. Поставяме съда на котлона да ври на умерен огън.

Праза и чесъна нарязваме на ситно, а моркова и целината на кубчета. Доматите нарязваме на дребно или пасираме.

След като лещата заври, прибавяме зеленчуците и чубрицата, като потапяме клончето цяло.

Оставяме супата да къкри на слаб огън.

След като се свари добавяме доматите и овкусяваме със сол.

В хаванче стриваме скилидките чесън. Прехвърляме го в купичка и доливаме от оцета. С чесновия сос подправяме супата от леща.

Ако сте любители на пикантни ястия, можете да прибавите към супата суха люта чушка или в соса да посипете стрита такава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: