Ароматна пърленка с типово брашно

Дарина ИвановаДарина ИвановаГотвач20510461
29/11/2018
"Всичко, което сте чували за арменските пърленки, е вярно, уникално вкусни са "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо739
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко докато шупне. През това време пресейте брашното в купа, направете кладенче и изсипете там киселото мляко със содата, яйцето и солта.

Замесете тесто, което оставяте на стайна температура за час да почине.

След това го разделяте на две и разстилате в две тавички за пица, като предварително ги намажете с малко мазнина.

Върху разстланото тесто поръсете с подправките и отгоре разпределете сместа от натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Печете пърленките една по една в предварително загрята фурна на 220 градуса за около по 20 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар