Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Ароматна пърленка с типово брашно

Ароматна пърленка с типово брашно

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Ароматна пърленка с типово брашно
Снимка: Моника Иванова
3 / 4
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Всичко, което сте чували за арменските пърленки, е вярно, уникално вкусни са"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • типово брашно - 100 г
  • брашно - 150 г пшенично
  • сирене - 80 г
  • кашкавал - 80 г настърган
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • мазнина - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко докато шупне. През това време пресейте брашното в купа, направете кладенче и изсипете там киселото мляко със содата, яйцето и солта.

Замесете тесто, което оставяте на стайна температура за час да почине.

След това го разделяте на две и разстилате в две тавички за пица, като предварително ги намажете с малко мазнина.

Върху разстланото тесто поръсете с подправките и отгоре разпределете сместа от натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Печете пърленките една по една в предварително загрята фурна на 220 градуса за около по 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: