Супа от кафява леща и бяла ряпа на оризоварка

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
803
4k
4k
1k
4
29/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кафява леща - 1 ч.ч.
  • лук - 1 главичка малка
  • картоф - 1 бр. малко
  • бяла ряпа - 1/3 корен Дайкон
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. малки (1 зелена, 1 оранжева и 1 червена)
  • чесън -   1 скилидка
  • хималайска сол -   2 ч.л. равни
  • шарлан - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/2 равна
  • куркума - 1/2 равна
  • чубрица - 3 щипки
  • джинджифил - 1/3 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 и 1/2 ч.л.
  • вода - 5 ч.ч.
* мерки и количества
Супа от Леща

Начин на приготвяне

Приготвяме зеленчуците - лук, картоф, бяла ряпа, моркови, чушки, чесън, за супата, като ги обелваме и нарязваме на ситно. Кафявата леща измиваме няколко пъти.

Всичко смесваме в съда на оризоварката и подправяме с малко черен пипер, хималайска сол, кимион, куркума, шарлан, чубрица, джинджифил на прах, червен пипер. Разбъркваме всичко заедно и равномерно. Сипваме и водата.

Пускаме оризоварката да готви и след 30 минути супата е готова!  Разпределяме  в 3 дълбоки купи и сервираме докато е топла!

Вкусна супа от леща, сготвена на оризоварка! Ароматна и сгряваща!

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар