Зимна яхния със свинско, гъби и праз

29/11/2018
"Край огъня и с домашното винце на масата най-добре поднесете богата зимна яхния със свинско, гъби и праз "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 484
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г от бут
  • печурки - 4 - 5 бр.
  • кладница - 200 г
  • праз - 2 стръка, големи
  • лук - 2 глави, големи
  • домати - 1 бр.
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • подправка - за свинско месо
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета за готвене. Почистете и обелете праза и лука. Нарежете на едро.

Задушете зеленчуците в олиото в подходяща тенджера за готвене.

Добавете домата, нарязан на парчета. Задушете и гответе до омекване на зеленчуците.

Прибавете червения пипер, нарязаните гъби и свинското месо. Разбъркайте. След като месото промени цвета си, добавете доматеният концентрат и налейте топла вода, докато покриете месото.

Гответе на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Овкусете със сол, подправката за месо и черния пипер.

Размийте брашното до получаването на кашичка.

На тънка струйка прибавете кашичката към ястието, като бъркате непрекъснато. Гответе още около минута и свалете яхнията от огъня.

Сервирайте топло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар