Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Милинки с галета и сирене

Милинки с галета и сирене

Милинки с галета и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Няма значение колко е рано, ставаме с усмивка, щом на масата има топли и ароматни милинки с галета"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мас - за потапяне, разтопена, може и олио
  • сирене - 200 г
  • заливка
  • мас - 1/ 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята в хладка вода със захарта и оставяме да бухне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто, което се оставя на топло да втаса.

Късат се топчета и топим в разтопена мас, нареждат се в тавичка, едно до друго, докато се напълни тавата.

Отгоре се поръсва с натрошено сирене и оставяме да почине за 20 минути.

Смесва се разтопено масло и мас заедно с галета и се разбърква на средно гъста каша. Намазваме отгоре милинките и печем в загрята фурна нс 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: