Уникални пържоли с гъбен сос

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
30/11/2018
"Няма по-любими на лакомниците пържоли от тези тук "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131 479
  • Преглеждания за месеца2413
  • Преглеждания за седмицата2065
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 800 г или врат
  • пикантина - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • соев сос - 1 к.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • за соса
  • гъби - 400 г пресни
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 с.л
  • масло - 4 с.л
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • гарнитура
  • бланширани картофи - 1 пакет
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли и овкусете със соевия сос, пикантината, меда и черния пипер, хубаво разбъркайте и оставете да се мариноват за час два.

Можете да изпечете пържолите на скара или грил тиган. Задушете ги в тенджера с капак и пригответе соса.

Гъбите измийте и нарежете на едри парчета, сипете ги във завряла вода около 2 водни чаши, виното, черния пипер и сол. Оставете да поврат около 30 минути след което отделете бульона от гъбите.

В тиган запържете брашното с маслото и постепенно разреждайте с гъбения бульон. Прибавете гъбите към соса и индийското орехче, оставете да клокне за около 5 минути. Ако искате да е по-рядък сосът сипете повече от бульона.

Изпържете картофките и сервирайте с лимон и магданоз.

Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
22.99 лв.
Виж ››

Изключително елегантна и качествена бамбукова дъска за презентация. С нея може да подготвите продуктите за гответе или да ги поднесете на своите гости. Кръглата дъска е със слюдено покритие, което ѝ гарантира дълъг живот. Подарете си удобството в кухнята с нашата бамбукова дъска за презентация.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар