Пилешко с ориз и зеленчуци на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
30/11/2018
"Добавете и зеленчуци към класическото пиле с ориз на фурна, защото става хем по-вкусно, хем по-колоритно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 768
  • Преглеждания за месеца1621
  • Преглеждания за седмицата378
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1/2 пиле
  • лук - 1 бр
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешка подправка - 1 с.л.
  • микс от зеленчуци - 1/2 пакет
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
  • масло - 20 г
  • чубрица - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на порции и сложете да се вари. Моето в случая е домашно и за тази манджа избрах повече месо с кост.

Оберете пяната, която се е образувала преди да заври, овкусете с малко сол. След като е полусварено изключете котлона и извадете месото.

Нарежете лука и го запържете в тава или плаке, сипете измития ориз и заедно запържете до прозрачност.

Добавяте зеленчуците, месото и 3 ч.ч. от бульона, в който се вари месото.

Сложете парченца масло върху месото и червен пипер. Овкусете пилето с ориз с подправки и печете до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар