Начин на приготвяне
Накисваме ориз във вода да постои 1, 30-2 часа да се накисне. Почистваме зеления лук и го измиваме. Режем лука на ситно.
В тиган загряваме мазнината и добавяме лука. Задушваме за 2-3 минути. Пасираме доматите и изсипваме при лука.
Изчакваме да заври доматения сос и добавяме маслините. В оризоварката слагаме накиснатия и отцеден ориз. Прибавяме доматения сос и овкусяваме със сол, черен пипер и куркума.
Разбъркваме хубаво да се смесят съставките и гледаме дали има вода над ориза, ако няма добавяме малко вода и рабзъркваме отново.
Слагаме капака и включваме оризоварката. Вари се около 20-25 минути и оризоварката след като е готов ориза се изключва автоматично. Много е вкусен оризът с домати и става много бързо и лесно.