Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кисело зеле с лимец, нахут и кайма на фурна

Кисело зеле с лимец, нахут и кайма на фурна

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Кисело зеле с лимец, нахут и кайма на фурна
Снимка: Живка Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • лимец - 150 - 200 г
  • кайма - 300 г
  • нахут - 500 г
  • олио - зехтин
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесете каймата с малко вода, за да не става на големи бучки.

Запържете в малко зехтин или олио. Прибавете зелето и лимеца, както и червения пипер.

Долейте с 1/2 буркан зелева чорба и 1/2 буркан вода. Оставете да поомекне зелето и да се свари лимецът.

Прехвърлете в тавичка, изсипете сварения нахут (може и от консерва) и запечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: