Печено пиле върху буркан

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
62
1
03/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • лимонов сок
  • сол
  • подправка за пиле - 2 с. л.
  • розмарин - 1 с.л. сух нарязан
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • соев сос - 3 с. л.
  • бира - 1 бутилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От мекото масло и всички подправки се приготвя каша, с която се натрива отвън и отвътре измитото и подсушено пиле.

Оставя се няколко часа в хладилника.

Наливаме в буркан съдържанието на на половин бутилка бира и нахлузваме пилето.

Поставяме го в тава и изсипваме останала част от бирата.

Печем на 170 градуса пилето върху буркан за около час и половина, като от време на време обливаме пилето с бирата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Sunny Petkova
Sunny Petkova
06.12.2018 16:25
А който обича чесън, може да сложи към съставките, с които се намазва пилето, и няколко скилидки пресован или ситно нарязан чесън. Става много вкусно.
0
0
Sunny Petkova
Sunny Petkova
06.12.2018 16:22
Може да се направи и върху бутилка от 500-600 мл, пълна до половината с бира.
0
0