Печена тиква с бял боб и източни подправки

12/12/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта във вода и го оставете да набъбне за 1 нощ. На сутринта го измийте, сложете го в тенджера и налейте 1 л и 500 мл вода.

Добавете ситно нарязаните лук, пипер, целина, джинджифил и морков, червения пипер и малко олио. Варете на тих огън до омекване на боба. Щом го свалите от котлона, овкусете със солта и черния пипер, канелата, бахара, ситно нарязания домат, доматеното пюре, размито във вода, и наситнените джоджен, девесил и салвия.

Поставете в тавичка изчистената от семките тиква, напълнете я с бобената смес, полейте с останалото олио. В тавичката сипете вода и печете в умерена фурна на 200 градуса, докато се опече тиквата.

Следете и при нужда доливайте вода в тавичката, за да не загори при печенето.

Това е много хранителна и полезна веганска рецепта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар