Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Печена тиква с бял боб и източни подправки

Печена тиква с бял боб и източни подправки

Печена тиква с бял боб и източни подправки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 400 г бял
  • лук - 1 глава
  • зелен пипер - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • джинджифил - 1 парче
  • моркови - 1 бр
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • олио - 7 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • домати - 1 бр
  • канела - 1 ч.л.
  • бахар - 1 ч.л. смлян
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • девесил
  • салвия
  • тиква - 1 средна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта във вода и го оставете да набъбне за 1 нощ. На сутринта го измийте, сложете го в тенджера и налейте 1 л и 500 мл вода.

Добавете ситно нарязаните лук, пипер, целина, джинджифил и морков, червения пипер и малко олио. Варете на тих огън до омекване на боба. Щом го свалите от котлона, овкусете със солта и черния пипер, канелата, бахара, ситно нарязания домат, доматеното пюре, размито във вода, и наситнените джоджен, девесил и салвия.

Поставете в тавичка изчистената от семките тиква, напълнете я с бобената смес, полейте с останалото олио. В тавичката сипете вода и печете в умерена фурна на 200 градуса, докато се опече тиквата.

Следете и при нужда доливайте вода в тавичката, за да не загори при печенето.

Това е много хранителна и полезна веганска рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: