Бял боб с гъби

Бял боб с гъби
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Поканете магията на ароматната селска кухня и на вашата маса"

Необходими Продукти

  • бял боб - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • чушки - 1 бр. люта
  • сол
  • джоджен
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва със студена вода за час или два, после водата се изхвърля, заливаме го с нова вода и слагаме на котлона. Когато заври, се добавя нарязан на ситно лук, морков, нарязан на парченца, червени чушки, нарязани на ленти и олиото.

Оставяме да се вари за 20 минути, после се добавят нарязаните гъби, настъргани домати и червен пипер. Подправя се със сол на вкус, поръсваме със сух джоджен, изключва се котлона и оставяме да се смесят ароматите. Сервираме гозбата топла и с люта чушка .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: