Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците и ги нарежете на дребно. Омесете каймата с половината лук и подправките.
Оставете за около 30 минути, като междувременно загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Задушете останалия лук, моркова, чушката и чесъна.
Гответе около 5 минути до омекване на зеленчуците. Добавете доматения сос с подправките и намалете огъня на котлона.
Оставете соса да къкри на слаб огън около 15 мин. Обелете и нарежете картофите на еднакви парчета. Направете овкусената кайма на малки топки.
Подредете ги в намазнена тава. Между кюфтетата подредете нарязаните картофи. Сипете около 150 мл. вода и сложете да се пече във фурна за около 40 минути на 200 градуса.
Като изтече времето извадете и залейте кюфтета с доматения сос. Върнете във фурната за още 20 мин. или до готовност на картофите.