Начин на приготвяне
Гъбите се нарязват на хапки, а празът на ситно и се запържват в сгорещено олио.
Добавят се 4 или 5 ч.ч. вода и се оставя да заври. След като това стане, се прибавя бульончето и се намалява котлонът. Оставя се, докато са почти готови гъбите.
През това време се измива спанакът и се накъсва на малки парченца.
Когато гъбите са достатъчно омекнали, се прибавя спанакът.
В купичка се слага царевичното брашно и постепенно се добавя към него от супата.
Разбърква се добре, да не остават бучки. След това се изсипва обратно в гъбената супа.
Слагат се подправките и се оставя още няколко минути.
Когато се свали от огъня, се изцежда лимонов сок - от 1/4 до 1/2 лимон.