Начин на приготвяне
Каймата се разстила върху найлонче в табличка, поръсваме сол, черен пипер, кимион, чубрица, нарязан магданоз, яйцето, накисната и отцедена среда от хляба без корите.
Омесва се добре и разделяме на 8 или 10 топки, вие си решавате.
Сваряват се яйцата и морковът до омекване.
В чиния смесваме нарязани на кубчета яйца, моркова и кисела краставичка. Поръсва се плънката с щипка-две шарена сол и разбъркваме добре.
С намазнени ръце от всяко топче кайма се оформя малка питка, в средата се поставя 1-2 ч. л. плънка и краищата се прищипват да се оформи вретено. Първо се оформят всички вретена, тогава започваме да пържим.
Смесват се галета и царевично брашно, топим всяко вретено в галета и брашно и пържим от всички страни до готовност.
Изваждаме върху салфетка, за да попие мазнината. Сервираме с туршия за обяд.