Свински ушички с гъби и масло в гювече

02/12/2018
"Има ли по-любим аромат от този на свински ушички с гъби и масло в гювече "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 443
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ушите и ги сварете до пълна готовност в тенджера под налягане.

Готовите уши нарежете на лентички /става лесно с помощта на ножица/.

Намажете гювечетата с масло. На дъното на всяко сложете първо от гъбите, които предварително сте почистили и ако е необходимо, нарязали.

Сложете свински уши и отново гъби.

Овкусете със сол и с подправките.

Добавете във всяко по 1/2 ч.ч. от бульона, който се е получил при варенето на свинските уши.

Запечете в загрята фурна до 200 градуса. Преди поднасяне прибавете счукан чесън.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Димитър Неделчев
Колко време се запича във фурната?
0
0