Шоколадо-ванилова торта

18/03/2013
Стефи
отСтефиНовак11
"Класическата комбинация шоколад и ванилия никога няма да ни омръзне, никога!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 710
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете жълтъците, захарта и брашното. В тенджера кипнете прясното мляко. Докато разбивате сместа усилено, бавно прибавете млякото с ванилията. Може да използвате миксер.

Прибавете маслото. Ако сместа ви се стори рядка може да прибавите още брашно.

Бъркайте сместа, докато не се сгъсти. В специална формичка с отлепящо се дъно сложете първия блат и изсипете част от крема. Разпределете равномерно.

Сложете втория блат и отново сипете част от крема. Сложете и последния блат и сипете малко повече количество отколкото преди.

Пъхнете тортата в хладилник за час. Настържете шоколада и покрийте тортата с него. Оставете тортата отново да охлади за час. След час тортата е готова за сервиране.подобни рецепти тук

5 14
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

лидия
лидия
16.01.2015 21:31
лидия мирчева мирчева асам на пет и полвина тортата е ного хубва
1
0
Кирил Димов
Кирил Димов
26.11.2014 20:57
И как точно трябва да се сгъсти 1л. мляко с 7с.л. брашно и 1 1/2ч.ч. захар?
Жалко че не помислих по-рано, само похабих материалите. Рецептата ви не струва. Чудя се, дали изобщо сте я пробвали?
2
1
Ирена
Ирена
23.08.2013 15:03
В случаите, в които снимката не съответства в пълна степен на дадена рецепта, причината е проста. Авторите на рецептите не винаги предоставят снимки на предложеното от тях. В тези случаи нашият екип избира подходяща художествена фотография. Разминавания са възможни.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв