Ребърца с мед на скара

ЗорицаЗорица
Гуру
962
275
3244
6
04/12/2018
"Слагайте мед и не му мислете - гарантираме невероятно вкусен резултат "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 203
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 1 кг
  • мед - 1 ч.л. пчелен
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • бира - 100 мл
  • зехтин - 5 с.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявата захар и медът се изсипват в купа с бирата. Разбъркват се, докато се разтворят. Добавя се сол, черен пипер, кимион, пресованите скилидки чесън и зехтина.

Ребърцата се разделят и се прехвърлят в купата с маринатата. Разбъркват се, за да се овкусят хубаво, и купата се покрива с фолио за свежо съхранение или капак. Прибират в хладилник за поне 2 часа или още по-добре за цяла нощ.

След като са се мариновали, се слагат върху добре загрята скара, предварително добре намазана с парче сланина.

Изпичат се, като се въртят периодично от всички страни до готовност и приятен загар.

По време на печенето, с помощта на четка се мажат с останалата марината.

Ребърцата с мед на скара се поднасят се топли с гарнитура по желание.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар